TARİHÇEMİZ

14.12.2022 159

1965 yılında tek derslik tek öğretmenle eğitim öğretime açılmış  ve Çarşamba ilçesinin bir köy okulu olan Bereket İlkokulu daha sonra 1972 yılında yapılan iki ek dershane ile müstakil müdürlüklü okul haline gelmiştir.Her yıl artan öğrenci sayısı yüzünden üç derslik ihtiyaca cevap veremez duruma gelince 1983 yılında iki derslik daha eklenmek suretiyle beş derslikli bir okul haline dönüştürülmüştür.

1989 yılında Salıpazarı'nın ilçe olmasıyla merkez okul olmuştur.1993 yılında yapımına başlanan ve 1994 yılında yapımı bitirilip aynı yıl eğitim öğretime açılan 8 derslikli ek bina ile İlköğretim Okuluna dönüştürülmüş ve Bereket İlköğretim Okulu olmuştur.

1997-1998 öğretim yılında Pansiyonlu İlköğretim Okulu olmuştur.İlk yıllar yakın çevre öğrencileri ve merkezi sınav sistemi sonuçlarına göre öğrenci alan pansiyon daha sonra taşıma imkanı olmayan ilçemiz köylerinin öğrencilerini almaya başlamıştır.

Pansiyonlu ilköğretim bölge okullarının adlarının değiştirlmesi sonucu 2008-2009 Eğitim Öğretim yılından itibaren Okulumuzun adı Bereket Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak değişmiş ve eğitim öğretime YİBO olarak devam etmiştir.

2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan kanundaki değişikliklerle 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine (4+4+4) 12 yıllık zorunlu kademeli eğitime geçilmesi nedeniyle okulumuz Bereket Yatılı Bölge Orta Okulundan ayrılarak 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren  Bereket İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz 9 derslik,  1 anasınıfı, 203 öğrenci, 2 idareci, 11 öğretmen, 1 yardımcı Personel ve 1 İŞKUR görevlisi ile eğitim öğretimi sürdürmektedir.